Elektrikern Ringsaker AS

Med god varmestyring sparer du penger uten å senke komforten 

Ved å senke innetemperaturen med én grad, reduseres varmeutgiftene med ca. 5 %. Det betyr at det er mye å spare på god varmestyring. Med enkle grep kan du oppgradere eksisterende bolig slik at varmereguleringen går helt automatisk.

Mann som styrer smarthus fra telefonen

Ha full kontroll på alle smarthusløsninger ved å bruke appstyring eller smartpanel - da er det lettere å ha kontroll på energiforbruket.

Teknisk sjef Petter Johansen gir tips til varmestyring

– Omtrent 60 % av strømregningen er utgifter til varme. Da er det mye å spare på effektiv varmeregulering, forteller Petter Johansen, teknisk sjef i Micro Matic Norge.

Micro Matic utvikler og leverer blant annet moderne varmestyringssystemer til eksisterende og nye varmeanlegg. Snakk med en Elkonor-elektriker om installering av varmestyring

Trådløs varmestyring

I dag finnes det en rekke produkter på markedet som gir trådløs styring av varmen i huset. Det betyr at du kan justere varmen opp og ned – selv når du ikke er hjemme.

– De fleste av våre termostater gir mulighet for automatisk natt- og dagsenkning. En termostat med innebygd spareprogram gir flere muligheter. Du kan for eksempel senke temperaturen på dagtid når alle er på skole og jobb og sette varmen i feriemodus når du reiser bort, sier Johansen.

Panelovner med WiFi-termostater

Den enkleste formen for oppgradering av varmeanlegget er å skifte til WiFi-termostat. Da styrer du varmen via en app på telefonen eller termostaten på veggen hjemme. I appen vil du til enhver tid ha oversikt over temperaturen i hvert enkelt rom i huset.

– En moderne panelovn med WiFi styring er en enkel og rimelig investering. Våre panelovner har digital termostat og display med lys slik at det er enkelt å se og justere selv om ovnen står bak en sofa, forteller Johansen.

Skift termostat på varmekablene

Alle som har varmekabler kjenner til termostaten som er plassert enten utenfor eller i rommet. Dersom man ønsker å knytte denne til samme type varmestyring som panelovnene, kan man enkelt skifte termostaten til en WiFi-termostat. Dette kan en Elkonor-elektriker hjelpe deg med. Da kan du styre både panelovner og varmekabler i én og samme styring.

Les også: Varmekabler, varmefoile eller varmematte?

Varmestyring er lønnsomt uansett boligtype

En vanlig misforståelse er at god varmestyring kun er viktig i større eneboliger. Det stemmer ikke. Besparelsene øker jo større boligen er, men også i små leiligheter er det mye å hente på dette. Hvis leiligheten ikke har mange rom, finnes det single WiFi-termostater som passer. Har man flere boliger eller bolig og hytte, kan man styre alle enhetene i én og samme app, så lenge boligene har varmestyring fra én og samme leverandør.

Brukervennlighet

Fordelen med de nye termostatene man kan styre via en app er at de er enkle å regulere. For mange har det vært problematisk å stille inn programmet til dag- og nattsenkning på manuelle termostater. Bryterne er vanskelige, og brukervennligheten har vært lav. 

Når en elektriker fra Elkonor installerer varmeovner og styringsanlegg, gir han også god opplæring i bruk av app og termostater. Systemet er brukervennlig for alle – uansett alder. 

Ønsker du mer informasjon om varmestyring med WiFi? Ta kontakt med din Elkonor-elektriker!

Les også: 5 Gode Grunner til å velge smart varmestyring 

Smarte og trygge løsninger til riktig pris

Ta kontakt med en av våre dyktige elektrikere, så hjelper vi deg å finne riktige løsninger for varmestyringen i din bolig!